AVSJÖJAR : Timbuktu stjäl låttexter och stämmer Sverigedemokraterna för låtstöld för en låt som inte ens är hans

AVSJÖJAR : Timbuktu stjäl låttexter och stämmer Sverigedemokraterna för låtstöld för en låt som inte ens är hans

Rapparen Timbuktu har stämt partiet Sverigedemokraterna i Stockholm för att de under valet använt frasen ”Alla vill till himlen men ingen vill dö”. Jonasmagasin kan idag avslöja att rapparen har baserat t från Lorreta Lynn som finns på hennes album från 1965 då han inte ens var född,frågan är om vi har ny Alexandra Pascalidou på gång som flera gånger plagierat texter från andra skribenter.

Lorreta Lynns låt finns här :

Att sitta i rättegång och hävda upphovsrätt för en låt från 1965 är inte brottsligt men är klandervärt, låten har tolkats i covers att ett flertal artister sedan 1987. Det är moraliskt förkastligt att hävda att ett det är hns text när den kommer från en annan låt.

Att Timbuktu nu stämmer SD för upphovsrättsbrott är tragikomiskt och det räcker att Sverigedemokraternas advokat i rätten spelar upp följande klipp för att vinna hela rättsprocessen.

Även 1975 gavs det ut en cover på låten av artisten Albert Ting

Även rapparen Ice Cube har gjort en cover på låten

Att Timbuktu hävdar copyrightbrott på en text han valt som Lorette Lynn valt hans  syfte att ge sig på Sverigedemokraterna som parti.

Artisten Timbuktu som tidigare ingick i miljöpartiets arbetsgrupp mot rasism och var bästa kompis med Sebbe Staxx från karteller som uttalade i en låt att låta piskan vina och dunka partiledaren Jimmie Åkesson gul och blå, nu har det visat sig att han plagierar texter från gamla låtar.

Rapparen har numera gått med i livets ord https://www.dagen.se/nyheter/sebastian-stakset-ny-medlem-i-livets-ord-1.1261778?paywall=true och den stora frågan är om hans tidigare texter i låter representerar gud och Jesus.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Jonas Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *