Butiksägare kommer köra ligisterna med taxi till politikernas hem

Butiksägare kommer köra ligisterna med taxi till politikernas hem

Ett femtiotal ungdomar håller till i och utanför Cityhallen i Växjö centrum och snattar i hans butik. De hotar kunder och personal. Politikerna gör ingenting. Nu ser sig Cityhallens ägare John Curovac tvungen att agera på egen hand.

– De trakasserar hela centrala Växjö, jag tänker beställa taxibilar som kör ungdomarna till politikerna. De kan hänga utanför deras hem istället så får politikerna se hur roligt det är, säger John Curovac.

Curovac har haft stora problem varje dag det senaste året med tonårspojkar från olika gäng i sin butik på Sandgärdsgatan i Växjö. Det är ungdomar mellan 13 och 16 år gamla som sätter hela Växjö i skräck.

Han är förtvivlad när han beskriver situationen. Han har hyrt in väktare som kostar honom mycket pengar. Han oroar sig över att det livsverk som han har byggt upp under 15 år ska falla samman för nu börjar han förlora kunder på grund av hur gängen behandlar kunderna, säger han.

– Det är mest killar med invandrarbakgrund i de här gängen. Men en del är så politiskt korrekta i Växjö att de vägrar att tro på mig när jag berättar att det är så här, förklarar John Curovac.

– Det här har hållit på i ett år nu men de senaste veckorna har det varit värre än någonsin tidigare. Kunder som har sagt till dem har blivit jagade och de har gett sig på pappor som har haft sina små barn med sig.

– När jag pratar med polisen säger de att de är bakbundna av lagar och inte kan göra så mycket. De politiker i Växjö som jag har kontaktat gör ingenting åt det här. De vill helst att det här tystas ned.

Nu är han så frustrerad att han drar igång en aktion där flera ledande politiker i Växjö ska få känna på hur det är att ha de här ungdomarna utanför sina hem. Taxi till politikerna kallar han det för. Planen är att det ska börja den 24 oktober vid 16-tiden.

– Jag samlar ihop ett 20-tal av ungdomarna. Jag har pratat med dem och de är med på det. Jag bjuder dem på godis och läsk och beställer tre till fem taxibilar som jag också bjuder på. Jag följer jag med när vi åker till politikernas hem.

– Jag tänker inte uppmuntra till något olagligt men de ska hänga utanför politikernas hem. Sedan får vi se hur trevligt politikerna tycker att det är att ha de här gängen där efter några dagar.

Hans förhoppning är att frågan lyfts upp på riksnivå och når riksdagen.

– Lagarna måste anpassas efter dagens Sverige och föräldrarna måste ta ansvar för sina barn. Det gäller både svenskar och invandrare. Men gör de inte det så måste de hotas med böter och fängelse och är det familjer som inte har uppehållstillstånd ska de kunna bli utvisade om föräldrarna inte tar ansvar för barnen, tycker John Curovac.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Maya Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *