Hur är det egentligen i Stockholms förorter för en ung svensk ung tjej i dagens mångkulturella Sverige? Del 2

Hur är det egentligen i Stockholms förorter för en ung svensk ung tjej i dagens mångkulturella Sverige? Del 2

Polisen vänder ryggen åt den ökade kriminaliteten i våra förorter som en gång i tiden var vackra och trevliga stadsdelar. 

I Sverige hör vi dagligen om våld, bränder och mord både i mainstream media och alternativmedia. Det är en sak att höra en person, i TV, i kostym sitta och informera om brottsligheten, det är en annan sak att se det ske mitt framför ögonen. Jag skulle vilja påstå att majoriteten av svenska folket inte vittnat sanningen kring brottsligheten som finns i våra förorter runt om i landet. Även då landet på flera håll rasar samman i den en gång framgångsrika välfärdsstaten Sverige öppnar svenskarna inte ögonen för sanningen.

Jag har under tio år i olika förorter sett utvecklingen och brottsligheten på första parkett och det är inte förrän man bor mitt i kaoset som man inser att något är seriöst fel i vårt land! Svensson verkar inte vilja inse problemet, mycket lättare att låtsas att allt är bra.

Men när man ser biljakter swisha förbi på gångvägen när man är ute på hundpromenaden på kvällskvisten är det inte särskilt roligt ska jag tala om för er. Det som gör det hela så sorgligt är att jag flertalet gånger sett polisbilar tappa bort förövarna under biljakten. Och där står jag som ett frågetecken och kan inte förstå varför polisen inte bara kunde få stopp på den framförvarande bilen. Men den enkla förklaringen är att polisen inte har resurser och befogenhet att göra det som krävs. Nu när brottsligheten har ökat och utvecklats i och med alla de nya människor som kommit till vårt land krävs det att vi också utvecklar vårt rättsväsende till att möte en annan sorts kriminalitet.

För en tid sedan vittnade jag misshandel och rån av en taxiförare precis utan för mitt köksfönster, mitt i ett bostadsområde ute i en mångkulturell förort i Stockholm. Det kändes otäckt och nästan overkligt att se en äldre svensk man bli misshandlad av tre unga mörkklädda mörka män pricis utanför mitt fönster när jag sitter och äter frukost med familjen. En stund efter incidenten när polis tillkallats fick jag reda på i samtal med polisen varför taxiföraren följt med pojkarna ut ur bilen och det exakta händelseförloppet. Den äldre mannen hade kört de unga männen hem på morgonkvisten och följde med pojkarna ur bilen efterom de inte hade pengar att betala med. Pojkarnas mamma kunde betala hade de sagt och då hade taxiföraren följt med dem ut ur bilen och in på gården i bostadsområdet. Väl utom räckhåll från taxibilen med kameror hoppade de på taxiföraren. Den ena tog stryptag, de andra slog och sparkade på mannen som snabbt befann sig liggandes på det gröna gräset. Sist men inte minst rånade de unga männen taxiföraren medan han skrek på hjälp. Det hela inom loppet av några minuter. Därefter ser jag hur förövarna springer bortom husknuten.

Självklart inträffar inte misshandel och rån i mitt bostadsområde dagligen men det betyder inte att det är fritt från andra typer av brott.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Sara Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *