Efter Resumés artikeln – vänstermobben kontaktar tidigare uppdragstagare till Jonas WE Andersson.

Efter Resumés artikeln – vänstermobben kontaktar tidigare uppdragstagare till Jonas WE Andersson.

Resumés artikel om byrån Etablissemanget har blivit flitigt delad på Twitter och Facebook. Etablissemanget är den första Sverigevänliga design- och kommunikationsbyrån. De och vänder sig till den del av marknaden som vill slippa intersektionalitet, feminism, postmarxism och normkritik. Nu har den feministiska vänstermobben inom reklambranschen börjat kontakta tidigare uppdragsgivare och försökt få dem att tvinga byrån att ta bort referensbilder i portfolion. En portfolio använder en byrå för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Bland de tidigare referensuppdrag som Etablissemanget visar på sin hemsida och som Jonas WE Andersson och Magnus Fermin varit inblandade i finns bland annat Armémuseeum.

– Några avtal mellan mig och mina tidigare uppdragsgivare om att inte få visa utförda arbeten finns dock inte, skriver Jonas WE Andersson på sin Facebooksida.

Detta brev har Statens museer SFHM skickat till byrån.

Jonas WE Andersson svarar Statens försvarshistoriska museer SFHM lyder så här.

————–

“Hej,

Vi har varken nu eller tidigare påstått att Etablissemanget har utfört några uppdrag åt SFHM.

Någon överenskommelse eller avtal mellan Jonas WE Andersson och SFHM, om att inte få visa materialet som referenser finns inte.

Vi är mycket tydliga med att referensbilderna hävisar till tidigare utförda arbeten och att detta inte har med Etablissemanget att göra.

Vår värdegrund bygger på demokrati, humanism och individens fri- och rättigheter.

Vänliga hälsningar

————————————————

Jonas WE Andersson

Creative Director”

På sin hemsida skrev SFHM igår bland annat “Felaktiga uppgifter om kommunikationsbyrån Etablissemanget och Statens försvarshistoriska museers verksamheter” “Vi har inte blivit tillfrågade om att användas som referenskund och skulle inte ha accepterat ett sådant erbjudande. Etablissemanget har därför ombetts att ta bort Statens försvarshistoriska museer, Armémuseum och Flygvapenmuseum från sin lista över referensuppdrag.

Notera även myndighetens “värdegrund”.

Henrik Arnstad har givetvis lyckats se Hitler och trettiotalet.

I måndags gjorde Jonas WE Andersson denna som blivit mycket populär och spridd på Twitter

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Maya Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *