Flaggorna brinner – Pride 2019

Flaggorna brinner – Pride 2019

Pride är en kontroversiell fråga, men i min mening har det hela gått för långt när flaggor bränns upp och hat sprids mellan HBTQ-personer och oss andra. 

Prideparader är inte något jag tycker kommuner ska blanda sig i just för att det är en kontroversiell fråga. Dessutom borde inte våra surt förvärvade skattepengar läggas på sådana evenemang. Att Tyresö kommun målar övergångsställen i regnbågens färger och att kommuner har prideflaggor som bränns ned är bortkastade pengar som borde ha spenderats på andra områden. Kommuner som går bankrutt, har fattigpensionärer och bristfällig sjukvård borde skämmas om de lägger pengar på Pride!

En del kommuner i landet menar att det inte blir någon parad i år pga det minskade intresset och samtidigt säger flertalet HBTQ-personer att de avstår från evenemanget för att de inte vågar gå dit. Det har bl.a. bränts ned prideflaggor flertalet gånger och man skyller på att firandet är en kontroversiell fråga. Detta gör helt enkelt att folk inte känner sig säkra att delta i paraden. Syftet är att “synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen” men behöver vi verkligen det? Är det inte bättre att vi accepterar att vi alla är mer eller mindre olika och lämnar det där? 

Min personliga åsikt kring Pride är enkel. Jag tycker att vi borde hålla oss till han och hon eftersom vi människor är skapade för att fungera som män och kvinnor. Jag har studerat biologi i tre år och ur biologisk synvinkel är det meningen att vi ska vara man och kvinna för att fortplanta oss och sprida våra gener vidare. Även då det förekommer samkönade relationer bland andra arter behöver de flesta ändå hitta en partner av motsatta könet för att sprida sina gener vidare. Undantag gäller dock i djurriket för arter som är hermafroditer, dubbelkönade. 

Visst samkönade par och andra HBTQ-personer kan skaffa barn i dagens samhälle men det blir inte på det sättet vi är skapade för. När en man och en kvinna startar en familj händer så mycket mer än att ett barn skapas. Familjekonstellationen med en man och kvinna, pappa och mamma, är ytterst viktig för vår arts överlevnad eftersom det evolutionärt har visat sig fördelaktigt och det allra mest gynnsamma levnadssättet för vår art. Om vi börjar skapa andra familjekonstellationer med samkönade par osv. rubbar vi något som har pågått i tusentals år. Evolution tar lång tid men HBTQ-rörelsen har inte funnits länge alls i jämförelse med hur länge människan funnits på jorden. Ingen vet vad våra val i dag kan ha för konsekvenser i framtiden. 

Dessutom behöver vi ordning i form av män och kvinnor. Att använda pronomen som han och hon skapar en identitet istället för att man ska vara så fri att man saknar vägledning och tillhörighet. Det ser man bl.a. vikten av hos små barn när de börjar upptäcka sig själva och bilda sin identitet och personlighet. Att veta att Pelle är en pojke och Lisa är en flicka är en viktig del i barns utveckling. Dessutom förvirrar och ger det en opersonlig känsla om man tvingas kalla varandra för den, det eller hen, enligt min uppfattning. 

Är det inte också att gå för långt om kontexten kring Pride försvinner bland jubel och fest i Prideparaden? Back to basics säger jag bara. Jag vill uppmana HBTQ- personer och rörelsen att hitta tillbaka till sina rötter och meningen med det hela om vi andra ska kunna ta er på allvar. Förändring i samhället sker varken genom festivaler eller hat som vissa ägnar sig åt. Jag tycker inte det är rätt av någon sida i HBTQ-debatten att ta till hat och smutskasta den andre. Vi behöver alla enas om att vi är olika och skala ner på hetsen kring Pride. 

 

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Sara Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *