Greta poserar med Antifasymbol

Greta poserar med Antifasymbol

I torsdags publicerade Greta Thunberg ett Twitter-inlägg där hon offentliggör att hon släpper en låt ihop med det brittiska indiepopbandet The 1975.

Intäkterna från låten ska gå till klimatrörelsen Extinction Rebellion. Rörelsen har under året gjort en rad vänsterradikala protester för klimatet i Sverige och i andra länder. Extinction Rebellion har skapat kaos med sina blockader av gator och broar i London den senaste tiden. “Dags att göra uppror”, skriver Greta på Twitter. Hon poserar på bilden i en tröja med texten “Antifascist All Stars”, en produkt som säljs i butiker på nätet som säljer produkter för att stötta den autonoma rörelsen som t ex https://www.punx.uk/ på nätet ihop med andra tröjor som har texter som “Antifascistisk aktion” och “Refugees welcome”. 

Tröjan hon bär på bilden har också en stjärna och texten “No pasaran”, ett begrepp som bland annat används av vänsterextrema AFA och betyder att fienden inte får passera. Bilden har skapat en storm av protester på Twitter. Antifa, eller i Sverige Antifascistisk aktion, är ett svenskt våldsbejakande vänsterextremt nätverk. Rörelsen har som övergripande mål att med våld genomdriva en revolution för att avskaffa den nuvarande samhällsordningen. Våld får användas mot motståndare för att uppnå målet. AFA:s aktioner har i vissa fall mycket våldsamma inslag, särskilt mot personer som de anser vara deras utpekade fiender. Organisationen har tagit på sig skulden för bland annat mordbränder, misshandel och hot mot privatpersoner och politiska motståndare.

AFA anses utgöra ett hot mot delar av det demokratiska statsskickets grundläggande funktioner. De har hög förmåga att orsaka ordningsstörningar och nätverket samordnar sig kring aktioner på ett organiserat sätt. 

Med tanke på Gretas stöd från medier och etablissemanget är det oroande att hon poserar med vänsterextrema symboler. Den våldsbejakande vänsterextremismen och klimatrörelsen kan sammantaget utgöra en stark kraft mot vårt demokratiska statsskick, yttrandefriheten och våra fri- och rättigheter.

Gretas mamma Marlena Ernman påstår sedan på Twitter att Greta fått låna mammas tröja, men Vincat Veritas avslöjar att det är två olika tröjor.

Även Gretas pappa har en Antifa-tröja, så det är en solklar lögn att Malena ska ha lånat ut sin tröja till sin dotter

 

 

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Maya Persson

En reaktion på “Greta poserar med Antifasymbol

  1. Jag undrar lite här. Var är den omtalade AFA-symbolen?
    Du vet att loggan är från converse va? AFA:s logga är två fanor.

    Antifascism betyder just antifascism. AFA brukar våld mot antifascister, vilket är en extremitet, men knappast all antifascism.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *