Hallsbergs kommun vill att svårt sjuka ska bo i svartmögel eller på gatan

Hallsbergs kommun vill att svårt sjuka ska bo i svartmögel eller på gatan

Artikeln handlar om en multisjuk kvinna som är en av de svagaste i samhället som de fortsätter att förnedra gång på gång. Om du blir sjuk i Sverige så tror alla att det finns ett skyddsnät, men i en del kommuner är det inte sant alls. Kommuner som bryter mot socialtjänstlagen av de grövsta finns det ett antal av, men Hallsbergs kommun tar priset som den sämsta.

Jag har hjälpt ett antal utsatta under åren, men efter att ha granskat kommunikation mellan den utsatta kvinnan och kommunen så framgår det tydligt att Hallsbergs kommun inte kan kommunallagen.

Hennes dotter som har en liten pojke på snart 3 år tvingades idag flytta från en lägenhet som hade svartmögel och lämna kvar sin mamma där.  Hallsbergs kommun briljerar ännu en gång i konsten att förnedra de svagaste i samhället. Hennes mamma som har varit sjuk under många år pga en trafikolycka får 0 kronor från socialen i Hallsberg, något hon fått ersättning för tidigare i Lindesbergs kommun men efter hon blev vräkt är hon helt utförsäkrad från samhället. Hundarna blev så traumatiserade så hon tvingades avliva dem. Utan bostad och trygghet tvingades hon bo i sin bil under en tid, tills hennes dotter öppnade dörrarna för mamma och försökte hjälpa henne.

Jag har varit i kontakt med dottern som lever också under extremt otrygga förhållanden, hon och hennes lilla son har en nödboende på 1 månad framåt, mamman bor kvar i gamla lägenheten med svartmögel och hon är mycket orolig för henne, hennes son, och mammas framtid.

Dottern säger under min intervju:

”Min mamma ligger i soffan och skriker av smärta hon kissar på sig för hon knappt kan gå pga. nerverna som ligger i kläm på 4 kotor i ryggen plus 4 i nacken. Hon är en driven och kärleksfull mamma som gjorde allt för sina barn trots att hon var sjuk något jag minns är våra djur och hästar och hundar.

Jag som dotter vet knappt vad jag ska ta mig till, jag har gjort allt för mamma och det känns otroligt tungt som småbarnsmamma tvingas lämna kvar mamma i en lägenhet med svartmögel. I Kommunen har jag och min lilla son fått en lägenhet i en månad, sen vet jag inte vart vi heller ska ta vägen. Mammas dröm är att bo fri i en husvagn ute i naturen, hon är så otroligt trött på behandlingen hon har utsatts för. Ibland är jag rädd att mamma tänker göra något dumt, att man på 1 år blir nekad av socialen trots man är svårt sjuk och enbart få matpengar för 3 veckor är för mig som dotter otroligt hemskt.”

När Mamma har varit som mest sjuk är det svårt att ens få kontakt med henne, dottern berättar vidare att när min son klänger på dig och du vaknar inte, blir jag livrädd att något har hänt dig.

Jag har bett dottern uttrycka sina känslor via mail igår innan hon flyttade från lägenheten med svartmögel, här är hennes mail:

”-Mamma jag har gjort allting jag kan för dig men det svenska samhället och Hallsbergs kommun har svikit dig och mig. Mamma jag minns den dagen när min son fyllde år och du verkligen försökte vara glad trots dina extrema smärtor. Jag förstår dina krämpor och jag och min son vill verkligen tacka dig från djupet av mitt hjärta för att du kämpar. Jag som dotter och mamma är stolt över att ha dig som min mamma, mamma jag älskar dig.

Jag som dotter kommer flytta det gör mer än ont i mitt hjärta men jag och min son flyttar imorgon ifrån en otjänlig bostad med svart mögel. Tydligen tycker socialen att jag ska lämna dig kvar MAMMA JAG ÄLSKAR DIG. Mamma jag har gjort allting jag kan för dig men det svenska samhället och Hallsbergs kommun har svikit dig.

Det sista är inte sagt, då jag nu kommer att specialgranska Hallsbergs kommun pga alla de handlingarna som jag har erhållit. Det har även förekommit rena felaktigheter inom en av våra förvaltningsrätter när kvinnan hade ork nog att överklaga hennes behandling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ska barn behöva bo i svartmögel 2020 ? Dottern var så orolig för hennes sons hälsa och lyckades få en ny bostad men Mamman kommer bo kvar i misären med svartmögel.

Mamman skriver till mig då hon är så svag följande :

” Jag klättrar på väggarna!! Är desperatare än någonsin! , Jag har suttit i en lägenhet över ett år! Ett stulet o för mig helt bortkastat år.

Ett helt år i husarrest, utan medel pga socialtjänstens förbjudna godtycklighet. Ett helt år där socialtjänsten berövat mig min frihet, stampat på min integritet, förnekat mig mat på bordet, förnekat mig mediciner för min samsjuklighet.

Ett helt år utan möjlighet till sjukvård, förnekat mig sjukresor, gjort mig sjukare.

Ett helt år har socialtjänsten försämrat min panikångest, min postraumatiska stress, mitt intyg om väntande operation för nacken har förnekats o socialtjänsten kallar intyget för “brev” o gills inte.

Min nacke är “av”. Många nerver i kläm som gjort mig halvförlamad. Känselbortfallet breder ut sig för varje dag . Fingrarna lyder inte. Kan ej styra kisseriet o gör på mig. Skadade nerver där nervrötterna dör, går aldrig att återställas. Min väntande nackoperation är till för att begränsa nervskadorna så jag kan behålla några kroppsfunktioner åtminstone. Men socialtjänsten tycker inte Jag behöver varken medicin eller operation, det är viktigare att jag går på arbetspraktik som jag aldrig kommer klara, kan ej passa en läkartid ens, får ofta boka om pga mitt mående.

Ett helt år utan minsta lilla krona! Att inte kunna köpa ett hårschampo, sanitetsartiklar, eller ett par nya “foppa”tofflor då mina är trasiga, är hemskt.

Ett helt år! Smaka på det! Det går inte en dag utan att jag tänker, “socialtjänsten kommer inte ge sig förrän jag är död”.

Trots svår diagnos så väljer Socialtjänsten att hon inte ska få vård.

Stefan Löfven, ska det se ut så här i Sverige? Är detta vad Socialdemokraterna står bakom? Olof Palme måste vända sig i sin grav och skämmas för vad du utsatt Sverige och de svagaste för.

Om ni vill skicka en peng till Mamman för mat så har dottern följande nummer på Swish 070-7891205.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Jonas Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *