Incestdrabbad kvinna födde sonen på golvet -Mamman och sonen ska inte utvisas pga JonasMagasin

Incestdrabbad kvinna födde sonen på golvet -Mamman och sonen ska inte utvisas pga JonasMagasin

Är Sverige en humanitär stat om en pojke född i Sverige ska tvingas utvisas samtidigt som vi ska ta in ensamkommande flyktingar för ytterligare 9 miljarder kronor? Det är en fråga vi alla borde ställa oss. Det pratas också om att vi måste agera för fler humanitära insatser världen över men det är nog dags att kika på de insatser som sker här på hemmaplan.

Tack vare teamet bakom jonasmagasin och hjälp från Yttrandeombudsmannens ordförande Ola har vi lyckats med det omöjliga att vinna över högsta migrationsdomstolen och familjen får stanna.

Den lilla pojken som nu är nära utvisning till Kina föddes för fem år sedan i Sverige. Pojken är ett av alla de barn som föds med allvarliga hälsoproblem som kräver regelbundna sjukhusbesök för behandling. Pojken vid namn Nuo Mo hade i princip inget immunförsvar vid födseln och genomgick sedan en benmärgstransplantation. Utvisningen han nu står inför skulle resultera i en säker död då mamman inte kan tillgodose hans behov av behandling i Kina. Enligt Amnesty och FN bör vi inte utvisa om det är fara för personens liv. I detta fall en 5 årig svenskfödd pojke och hans mor. Något så harmlöst som en förkylning kan leda till att pojken avlider utan den vård han får i Sverige. Läkare Peter Prokotakis menar att det kan vara svårt för pojken att hinna få den säkra medicinska uppföljning som krävs i hemlandet vid utvisning inom fyra veckor. Vilket därav kan resultera i både utebliven medicin och uppföljning. Inte nog med det känner den lilla pojken inte till något annat än Sverige, sitt hem. För övrigt kan han inte ett ord kinesiska men riskerar ändå nu att bli utvisad till en helt annan kontinent.

Migrationsverket menar att behandlingen pojken behöver på grund av sitt försvagade immunförsvar finns tillgänglig i mammans hemland, Kina, och att det därför inte hindrar de båda från utvisning. Ett av problemen som myndigheterna inte vill kännas vid är att pojkens mamma är oförmögen att försörja sig eller sonen i och med hennes svåra psykiska ohälsa. För inte så lång tid tillbaka låg mamman inlagd på psykiatrisk klinik på grund av den utvisningsbeslutet.

I dagsläget får hon och sonen stöd  i vardagen i jourhem. Nuo Mos Mamma som även hon riskerar utvisning efter att hennes arbetsvisum gått ut har våldtagits av sin pappa sedan barnsben. Den traumatiska barndomen mamman haft skulle sätta spår i vem som helst. Om hon tvingas återvända till Kina riskerar hon att återigen att bli våldtagen av sin pappa.

Inte nog med att pojken Nuo Mo inte känner till något annat än Sverige och att han har en immundefekt han kommer med allra största sannolikhet bli satt på barnhem. Detta pga att mamman inte kan ta hand om honom. Dessutom har familjemedlemmarna i hemlandet inte något intresse av den lilla pojken utan önskar istället att han lämnas till myndigheterna. Att sätta honom på barnhem utan vård är raka motsatsen till den trygga och kärleksfulla uppväxt han har här i Sverige idag. Vår reporter Jonas Persson har engagerat sig i faller och varit ett stöd till familjen där de bor numera någonstans i Sverige. Vår reporter har säkerställt 17 nya handlingar som inte fanns vid förkommande beslut om utvisning till Kina. Migrationsverket  och tog det  nya sluttiden  2019-10-15 att det föreligger hinder för den lilla pojken.  Vi  kommer attt återkomma i ärendet då  Ola Bengtsson vår jurist från Yttrandeombudsmannen som också företräder ett antal av de som drivit stämda av föreningen Näthatsgranskaren i ett antal mål.

Det enda språk Muo Mo (Lilla pojken) är Svenska och han har gått på svensk förskola i 5 år. Att utvisa en pojke född i Sverige som enbart kan Svenska är en rättsskandal utan dess nåde, hade du klarat dig på flygplatsen i Kina när du inte kan språket ?

 

 

 

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Jonas Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *