Insamling till en som samhället svikit totalt – Kvinna i rullstol riskerar vräkning: “Varför har mitt Sverige inte råd att hjälpa mig”? – Vad tänker DU göra för att rädda henne ? ?

Insamling till en som samhället svikit totalt – Kvinna i rullstol riskerar vräkning: “Varför har mitt Sverige inte råd att hjälpa mig”? – Vad tänker DU göra för att rädda henne ? ?

Som Katerinamagasin skrev om i fredags finns det en multisjuk kvinna som enbart sitter i sin rullstol när hon ska till läkaren, samhället har svikit henne totalt och ungefär 23h om dygnet är hon sängliggande.

För att få bakgrunden till insamlingen vill jag att ni läser följande artikel som kom till efter hennes väninna Yvette som har agerat genom fullmakt mot myndigheterna nu väljer att be allmänheten om hjälp för att rädda en kvinna som snart hamnar på en parkbänk. Tyvärr är inte detta en artikel som tigger om pengar för en nödställd som gjort fel, hennes enda ”brott” är att hon som svårt sjuk plötsligt blivit nekad hennes rätt enligt grundlagen gällande försörjningsstöd trots att hon haft det i 10 år sedan hon blivit utförsäkrad från Försäkringskassan och då bedömde de att en kvinna som är sängliggande skulle ha arbetsförmåga. ”Anna” i artikeln sökte sjukersättning från Försäkringskassan men blev nekad på grund av orättvisa bedömningar – en kvinna som knappt kan stå och hjälpligt kan sitta i rullstol och är sängliggande hela dygnet skulle plötsligt ha arbetsförmåga.

Samtliga av insamlade medel kommer öppet att redovisas samt betalda hyror osv.

Det finns två länkar att donera på, dels en där ni kan följa totalsumman som är insamlad samt en Facebookinsamling.

På Twitter har vi även bett riksdagsledamöter (68 400 kr per månad) samt Sveriges statsminister att hjälpa till (han fick ju trots allt 4000 kr i löneförhöjning till 176.000 kronor per månad).

För att donera till kvinnans fortlevnad och slippa bo på en parkbänk och inte kunnafVAR röra sig eller kunna äta för dagen pga. socialförsäkringskontoret i Stockholm så ber jag dig som Jonas på Jonasmagasin från djupet av mitt hjärta att ge ett bidrag till följande insamlingar:

https://paypal.me/pools/c/8m1xaaJIjz

https://www.facebook.com/donate/894266044325189/?fundraiser_source=external_url

Det går även att donera via Swish till Yvette (hennes vän som slåss för hennes upprättelse och har juridisk fullmakt att företräda för henne) Swish  : 0700926090,

Snälla hjälp till med alla donationer ni kan har att hjälpa en multisjuk kvinna för att få upprättelse och slippa hamna på gatan.

Kram till alla som väljer att stötta en av samhällets svaga. Jag själv har donerat precis 100 kronor, kan jag så kan även alla ni som läser artikeln.

/Jonas Persson

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Jonas Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *