Junker vädjar till Johnson för att undvika en hård Brexit

Jean-Claude Juncker har vädjat till Boris Johnson om alternativ för den irländska backstoppen för att undvika en katastrofal avtalslös Brexit.

Europeiska kommissionens president Jean-Claude Junker beskrev sitt möte med Boris Johnson den här veckan som positivt. I en intervju med SkyNews säger Junker att det är möjligt för Storbritannien och EU att ingå ett Brexit-avtal före den 31 oktober. Han tillade att en avtalslös Brexit skulle vara katastrofal för EU och Storbritannien och att han desperat försöker hitta en lösning för undvika detta scenario.

– Jag hade ett möte med premiärminister Boris Johnson. Det var ett ganska positivt möte. Även om den brittiska pressen rapporterade det på ett annat sätt kan vi mycket väl sluta ett avtal, säger Junker.

Skys reporter Ridge frågade om oddsen för att de skulle träffa en överenskommelse var 50/50 eller bättre.

– Jag vet inte om de är mer än 50/50, men jag gör allt för att få till ett avtal eftersom jag ogillar idén om en avtalslös Brexit. Det skulle få katastrofala konsekvenser. Det är bättre för Storbritannien och Europeiska unionen att teckna ett avtal. När vi ser på alternativen är det bättre att uppnå något och lösa den viktiga backstoppen. För mig är inte det viktiga backstoppen men om det är där lösningen ligger så bryr jag mig inte om hur vi kommer dit, svarar Junker.

SkyNews reporter frågade Junker – Kan ni släppa backstoppen om målen uppnås? Junker svarade att om alla målen uppfylls behöver vi inte en backstop.

Trots kritik från oppositionen och vissa parlamentsledamöter i Tory har Johnson förblivit övertygad om att ett Brexit-avtal kan nås med EU i tid. Han har också lovat att inte acceptera något avtal som inkluderar backstoppen.

Han har också sagt att Storbritannien lämnar EU med eller utan avtal den 31 oktober.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Maya Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *