Libertarianer hatar kulturmarxism

Libertarianer hatar kulturmarxism

Libertarianer gillar egentligen inte kulturmarxism. Det är dags att många libertarianer som håller sig utanför politiken men som egentligen är duktiga på hantverket släpper sargen. Jag pratar om de som är precis lite till höger om mitten. De som tycker att förd politik är oanständig, att propagandan är dum rent ut sagt och vill helst inte befatta sig med den.

Det är exakt de här människorna som måste börja säga ifrån. Nikodemus Ungh har skrivit inte bara en underbar text på svenska LVHM-institutet. Utan flera. Den text som är mest relevant för denna diskussion är hans text om kulturmarxism och vänsterns hegemoniska status. Vad innebär det att ha hegemoni? Att man är den i särklass mest dominanta kraften i en kultur. Ni kanske har hört uttrycket “Marinerad i vänsterpropaganda”. Det förklarar vad som menas. Han går igenom i breda men stabila penseldrag igenom sin artikel “Sverige som kulturradikalt experiment hur vänstern forcerat den sexuella frigörelsen, hur man också fått med sig en del socialdemokrater på – i förhållande till omvärldens sossar – extremt radikala anti-kolonialistiska positioner. Dessa positioner visade sig senare också vara felaktiga men praktiseras igenom myndigheten SIDA än idag. Citat följer: “Postkolonialismen slog igenom tillsammans med idealisering av det politiskt motiverade våldet i Tredje Världen.

Synen på Tredje Världen som ”utvecklingsländer” betraktades som rasism. Förklaringen till fattigdomen blev att Västvärldens marknadsekonomier och teknologier exploaterat Afrika och Asien. Även ledande socialdemokrater började betrakta det revolutionära våldet bland annat i Latinamerika som legitimt, trots att socialdemokratin i Sverige alltid bekämpat det vänsterradikala våldet på hemmaplan. […] Trots detta lever den postkoloniala utsugningshypotesen än idag kvar inom akademisk debatt och på det statliga biståndsorganet SIDA.” SIDA m.fl. myndigheters arbete är trams som sagt.

Deras arbete bidrar endast till mygel med våra skattepengar. Mygel som får fortgå för att vänstern har ett så gastkramande grepp om vad man får säga, vad man får tycka och ramarna för det offentliga samtalet. Har ni någonsin tänkt på att journalister i Sverige fyller mer en uppfostrande och inkvisitorisk funktion än ett sanningssökande? Något som också varit typiskt för många röda diktaturer. Vi, libertarianer och andra frihetsvänner, verklighetens folk måste börja säga ifrån. Slöseriet med skattepengar och diktaturen över det offentliga samtalet får räcka nu. För att citera några riktiga kulturkrigare “De e NOCK nu”. När man sedan fortsätter i artikeln förekommer en passage om miljöpartiet som man kan kalla destillerad kulturmarxism.

Följande citat förklarar rätt bra: “Naturromantik, ekologi, ekofeminism och ekosocialism skulle utmana både marxistisk planhushållning och kapitalism”. Den var helt främmande för marxismens syn på produktionsförhållanden och produktivkrafter. Från början dömdes miljörörelsen ut för att sedan koopteras av nyvänstern som fogade samman klimatalarmism med feminism, socialism, motstånd mot kärnkraft, krav på öppna gränser, kamp mot bilism och krav på genusforskning.” Ifall man vill göra sig lustig över miljöpartiet kan man säga att det bildades i Pehr Gahrtons vardagsrum i Nacka 1980. Men de som skulle rösta på miljöpartiet släpptes ut från våra psykanstalter 1981 under den dåvarande psykiatrireformen. Därmed blev det en perfekt union mellan kulturmarxister med vardagsproblem och psyksjuka människor med riktiga problem.

Därefter kan vi gå in på genus och skolan. Mellan 2008 och 2010 beviljades ett anslag på 100 miljoner svenska kronor för jämställdhetsintegrering. Sedan fortsatte pengarullandet med 145 miljoner här, 85 miljoner där med mera. Man kan gå djupare in på genus och skolan, men det lär nog bli tjatigt för många läsare som vet vilket trams detta är. Det som är den gemensamma nämnaren för kulturmarxismen är att den förenar miljö-genus-klass-identitetspolitik i en salig soppa där man ska stöpas i likadana formar och komma ut ur andra änden som den nya socialistiska människan. Nästan en sovjetisk människosyn för att vara frank. Våra skattepengar betalar för att vi ska få propaganda nedtryckt i halsen. Hade man tagit bara dessa redovisade 100 + 145 och 80 miljoner samt bränt dem på en stor hög och direktsänt det i SVT hade det nog gjort mindre samhällskada än att bidra till ett genusindustriellt komplex i skolan. Det är inte bara sverigedemokrater, moderater och enstaka socialdemokrater på landsbygden som är emot det här vansinnet. Något har hänt med sveriges libertarianer. Det är en grå skara med trista och viktiga jobb för samhället som generellt sett håller sig borta från politiken. Däremot när de börjar röra på sig och aktivera sig på olika sätt samt höja sina röster brukar det ske stora förändringar som “ingen kunnat förutse eller förstå”. Det är dags. Säg ifrån till den här sociala ingenjörskonsten som kostar pengar och är skadlig för Sverige. Libertarianer har gjort det förr i svensk politisk historia och vi skall göra det igen

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Edward Teach

Edward Teach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *