Massdemonstration drog mängder med engagerade svenskar

Massdemonstration drog mängder med engagerade svenskar

Idag hölls en massdemonstration med Bensinupproret som initiativtagare i Stockholm. Talarna framförde sina krav vid ett flertal tal under dagen.

De olika grupperna som protesterar och deras krav har vi beskrivit i artikeln den 16:e september.

De samlades först på Sergels torg och höll tal där från de olika intressegrupperna.

Mängder av vanliga medborgare protesterar mot den förda politiken. Enligt ännu obekräftade uppgifter var det mellan 500 och 800 deltagare. Mer än 14 000 användare har reagerat på Bensinupprorets inlägg från imorse med en första bild från Sergels torg. Engagemanget får antas vara mycket större än det förhållandevis med svenska mått stora antal som kom. Alla demonstranter gick sedan i ett långt led ner till Mynttorget.

Bensinupprorets Peder Blohm Bokenheim började med att tacka alla som engagerar sig och som har gjort det länge. Han tackade alla som ser sanningen, för sanningen är att vi blir grundlurade varenda dag. Tyvärr är det inte så många som vill inse det. När man väl inser det så blir man jäkligt förbannad rent ut sagt. Han uppmanar oss att tala med de som ännu inte ser klart. Det är ännu alltför många som inte är medvetna.

Först ut att tala var Magnus Malmsten från Landsbygdspartiet. Det har på allvar börjat mullra ute i landet. Människor har ledsnat på att känna sig svikna. Rörelser har startats i lands- och i glesbygd för att de på allvar känner sig svikna. Endast en liten del av de rikedomar som landsbygden skapar återförs dit där de uppstod. Så skapar man inte en levande, och framförallt inte en brukad landsbygd.

På landsbygden skapas grunden till Sveriges rikedom. Stödområde A och B är ett feltänk. Det är de större städerna i Sverige som är de verkliga stödområdena. Slå en mur runt en av dessa städer och se efter två veckor om klösmärkena sitter på insidan eller på utsidan av muren.

Inez Abrahamzon från Inlandsupproret framförde att det viktigaste för dem är att de vill ha rättvisa. Att alla människor ska behandlas lika och har rätt till samma samhällsservice.

Katerina Janouch var på plats. Hon påminde alla om att det viktigaste vi har är yttrandefriheten. Ingen får tysta oss.

Vi förs bakom ljuset varje dag. De stjäl våra skattepengar varje dag. De stjäl dem från de sjuka, från pensionärerna och från barnen. Från de som har byggt Sverige. De har brutit samhällskontraktet så vi får inte det vi betalar för. Hon uppmanar oss alla att se till nu att de hör att vi är missnöjda. Istället för vård i världsklass får vi våld i världsklass. Den här regeringen är historiskt usel.

För försäkringskassaupproret talade Steve Sandström och Marcus Karlsson. De kräver en fungerande socialförsäkring där de pengar som vi som arbetar avstått i löneutrymme för att bekosta en sjukförsäkring ska öronmärkas till denna försäkring så som det var ända in på 1990-talet. Sjukförsäkring är inte ett bidrag. Det är en försäkring. De kräver också att det ska vara läkarna, och inte icke medicinskt utbildade handläggare på Försäkringskassan tillsammans med en medicinsk rådgivare som inte träffat patienten, som ska avgöra patientens arbetsförmåga och sjukskrivning.

Slutligen lämnade representanterna över sina protestlistor. Alla riksdagspartier var inbjudna. Endast en representant för Centerpartiet kom. Det är ynkligt. Ett större utslag för det folkförakt och det avstånd som finns mellan politikerna och folket är svårt att hitta.

Katerina Janouch uppmanar alla att upprepa protesterna nu. Det räcker inte med bara en gång. Vi behöver upprepa protesterna tills de lyssnar. Varje fredag. Se hur de kämpar i Frankrike och ändå sitter Macron kvar. De ger inte upp. De har kämpat länge nu.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Maya Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *