Mehmet Kaplan kan göra comeback i det nya islamistiska partiet Nyans

Mehmet Kaplan kan göra comeback i det nya islamistiska partiet Nyans

Det nya islamistiska partiet Nyans med rötter i bland annat Muslimska Brödraskapet har sin första konferens i Göteborg 22 september. Nu vill initiativtagaren Mikael Yüksel ha Mehmet Kaplan som partiledare för Nyans.

Partiet Nyans ska kämpa för muslimers rättigheter och för att islamofobi ska få en egen brottsrubricering. Eftersom grundaren är sunnimuslim får man utgå ifrån att sunnimuslimer är partiets främsta målgrupp.

Mikael Yüksel uteslöts ur Centerpartiet förra året efter kontakter med den turkiska ultrafascistiska organisationen Grå Vargarna. Kaplans samröre med samma organisation blev också hans fall då han tvingades avgå som bostadsminister i april 2016.

Mehmet Kaplan har visat sitt stöd för innehållet i Mahmoud Aldebes förslag om särlagstiftning för muslimer, som formulerades som ett öppet brev 2006. https://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/files/83/2113.pdf

Mehmet Kaplan signerade sitt stöd till brevet “till 100%” även om ledamöterna konstaterar att metoden inte var lyckosam. Händelsen ledde till att Mahmoud Aldebe uteslöts ur Centerpartiet. 2018 blev hans fru Ebtisam Aldebe utesluten, då hon som nämndeman förordat att en åtalad man skulle frias från misstanke misshandel av sin fru med motivet att han var av ”bättre” familj än frun samt att hon inte borde ha gått till polisen.

Mehmet Kaplan har varit ordförande för Sveriges Unga Muslimer (SUM), medlem i Islamiska Förbundet i Sverige (IFiS) och i Sveriges Muslimska Råd (SMR). Redan 1998 ställde SMR krav på särlagstiftning för muslimer. Som minister lyckades Mehmet Kaplan bland annat organisera ett möte i Sveriges riksdag 2008 med ledande strateger från Muslimska Brödraskapet.

Mehmet Kaplan gör den välkända islamisthälsningen. Foto Youtube.

Mahmoud Khalif, chef för Stockholmsmoskén, har beskrivit Mehmet Kaplan som islamist och hans politiska karriär som ett stort genombrott för den islamistiska infiltrationen i Sverige. Det gjorde han i Tunisnews 2013.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Maya Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *