Migrantfärjor väntar redan på att vänsterkoalitionen öppnar hamnarna i Italien

Migrantfärjor väntar redan på att vänsterkoalitionen öppnar hamnarna i Italien

Totalt tio migrantfärjor genomför nu operationer på Medelhavet. De hoppas på att det globalistiska demokratiska partiet (PD) ska öppna Italiens hamnar för tredje världen så snart de tar över makten i Italien.

Salvini har under en tid kunnat hålla emot migranttrycket. Om vänsterkoalitionen nu tar över styret i Italien kommer antalet migranter som söker sig till norra Europa att öka markant. Sedan Salvini införde hårdare lagar har antalet migranter som räddas på Medelhavet minskat väsentligt, vilket vi skrev om den 29 juli. Endast 3 431 personer har korsat Medelhavet hittills under 2019 enligt officiella uppgifter. Det är en minskning med 81% jämfört med samma period 2018 och en nedgång med 96% jämfört med 2017 års nivåer. 

Avgående premiärminister Conte (PD) fick i torsdags uppdraget att bilda en ny regering av president Sergio Mattarella. Tanken är att PD ska bilda regering tillsammans med Femstjärnerörelsen för att undvika nyval. Matteo Salvini och hans parti Lega hade då hoppat av den förra regeringskoalitionen med Femstjärnerörelsen.

Nicola Zingaretti (PD) har uttalat avsikter att vända Matteo Salvinis migrations- och säkerhetspolitik som effektivt stängt Italiens hamnar för migrantfärjor, rapporterar Il Giornale.

Flyktingsmugglarna har börjat förbereda sig för den nya politiken genom väsentligt ökad verksamhet i SAR-området utanför Libyens kust.

På måndagen fick fartyget Mare Jobio som drivs av aktivistorganisationen Mediterranea Saving Humans tillstånd att docka vid en hamn i Italien för att låta 31 migranter landstiga. Tillståndet utfärdades på grund av migranternas hälsotillstånd efter att ett team läkare hade skickats till fartyget. Mediterrea Saving Humans är grundat av Luca Casarini, ett nätverk av vänsterföreningar i Veneto-regionen.

Det tyska migratfartyget Eleonore som drivs av Mission Lifelineb släppte iland 104 migranter i Italien trots att de förbjudits att komma in på italienskt territorialvatten. Fartyget hade då legat utanför Maltas kust under några dagar. Migranterna plockades upp av Eleonore från en sjunkande gummibåt 43 mil från Al-Khoms.

På samma sätt som andra migrantfartyg vars kaptener ignorerar den italienska lagen tvingade Eleonore sig in på italienskt vatten innan de fångades av den italienska polisen och eskorterades till Pozzallo-hamnen. Kapten Klaus Peter Reisch på Eleonore förklarade att en “nödsituation” rådde och ignorerade förbjudet och gick ändå in på italienska vatten. Efter att alla migranter ombord på fartyget gått iland grep den italienska polisen fartygets besättning och tog fartyget i beslag.

En talesperson för Europeiska kommissionen Natasha Bertaud har uttalat att åtgärder vidtas för att se till att migranterna flyttas till andra EU-medlemsländer.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Maya Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *