Morgan Johansson ger uttryck för en extrem form av förminskande rasism

Det finns en form av rasism som är så extremt förminskande att ingen annan än en vänsterliberal eller en socialdemokrat skulle komma undan med den.

Särskilt denna sortens rasism som den svenska vänsterliberala och socialdemokratiska sidan ägnar sig åt är mycket förminskande.

I deras tankevärld finns nämligen två raser. Det finns den svenska rasen och det finns alla andra, dvs invandrarna. Den senare gruppen ses som en homogen grupp och förväntas ha samma politiska (vänster) uppfattningar. De förväntas ha samma syn på kultur (till exempel somalisk folkdans vid det svenska midsommarfirandet). De förväntas också ha samma livsmål och samma förutsättningar.

Det är just denna slags rasism som Morgan Johansson ger uttryck för i detta twitterinlägg.

“Invandrare” eller “utlandsfödda” förutsätter Morgan Johansson vara en homogen grupp där inte en mindre del kan vara kriminell eller ha sociala problem, utan detta måste gälla alla eller ingen. I logikens namn förutsätter Morgan Johansson att utlandsfödda är en homogen grupp.

Vänsterliberaler och vänsterfalangen inom S har denna idé om att antingen är man född och uppvuxen i Sverige som etnisk svensk och då är man marinerad i rasism eller så är man född någon annanstans. Är man född någon annanstans förväntas man uppföra sig därefter oavsett ursprung och kultur.

Om den tänkta “invandraren” inte uppför sig enligt den vänsterliberala normen kan han av alla “rättrogna” svenskar kallas för en rad rasistiska tillmälen som husblatte eller Onkel Tom. De vänsterliberala anser att “invandraren” försöker ställa sig in hos svenskarna. Uttalanden om att invandraren är en svikare som inte ställer upp för “de egna” är inte ovanlig.

Att en person född i ett annat land kan vara konservativ höger eller till och med Sverigedemokrat efter eget moget övervägande föresvävar inte vänsterliberaler. I en förlängning av den tanken anser de alltså inte att en person som är invandrad till Sverige har ett eget förnuft och kan tänka självständiga tankar. Jag kan inte föreställa mig något mer förminskande och förnedrande än att ha sådana tankar om andra människor.

Denna vänsterliberala rasism kan även förklara varför migrationsförespråkarna har så svårt med begreppet ”svenskhet”. Det finns i deras föreställningsvärld egentligen bara ett tillstånd som är värt att uppnå – svenskhet. Antingen är man svensk eller något annat.

Att få bli svensk i denna föreställningsvärld är att upphöjas över alla övriga kulturers och folkslag. Detta är om något att dela in folk i “vi och dem”, som de brukar använda som ett mantra, men som de egentligen inte förstår innebörden av.

Av vilken anledning alla människor skulle vilja vara svenskar är faktiskt svårt att förstå, om man inte är vänsterliberal. Svenskhet kan ju inte i en objektiv mening ha ett egenvärde. Det är ett deskriptivt ord som i den bästa av världar förklarar vilken kultur man är född i och vilka värderingar man fått med sig från sin närmaste omgivning.

Samtidigt hävdar vänsterliberaler med emfas att Sverige saknar kultur. Den svenska kulturen är enligt denna syn inte sitt innehåll utan består i att vara upphöjd över alla andra folkslag.

Det har sannolikt inte föresvävat vänsterliberaler att deras sätt att tänka är den yttersta formen av förnedring och avhumanisering som man kan föreställa sig.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Maya Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *