Orättvisa råder i landet – Vi ska inte vara rädda att tala sanning!

Orättvisa råder i landet – Vi ska inte vara rädda att tala sanning!

Rättvisa är ett bortglömt ord i dagens Sverige. Allt för många talar om rättigheter och har en “jag-har-rätt-till-allt-attityd” istället för att diskutera vad som är rättvist. Stefan Löfven talar om alla människors lika värde men handlar det egentligen inte om rättvisa, etik och moral? 

Förr kämpade människor för rättvisa men nu i dagens Sverige tar vi rättvisa för givet och kräver allt mer rättigheter men vill inte veta av våra skyldigheter. Allt oftare undrar jag var människors medmänsklighet och moral tagit vägen. Är det rättvist att skäggbarn välkomnas till Sverige med öppna armar, stampar på våra öppna hjärtan och får näst intill gratis sjukvård och tandvård medan vi hårt slitande arbetsmyror får betala multum? Personligen, som ung etnisk svensk tjej, skäms jag över mitt land i och med den oreda och orättvisa som råder i landet. Jag ser inte logiken i de flesta beslut som tas nu för tiden. Även då det säkerligen finns en logisk förklaring av något slag till de beslut som tas kan man inte blunda för fakta. Maktlust kan fördärva även den bäste av oss, vi är inte mer än mänskliga. Gapet mellan politiker och arbetsmyror har blivit för stort. Gapet mellan våra löner har blivit för stort, ett bra sätt att skapa orättvisa. Våra företrädare har tagit sig vatten över huvudet och gräver bara sin grav djupare för var dag. 

Ett hett ämne är att “ingen ska exkluderas” men trots detta sker alltmer grupperingar och människor tvingas välja en sida i en konflikt som endast existerar för att tillräckligt många tror på den. Att vara kritisk till migrationen är inte samma sak som att vara invandrarkritisk. Det hela har blivit ungefär som att leka viskleken, när man gått varvet runt kan det som sagts fullständigt ha förändrats. Från den ena sekunden till den andra har “jag tror inte vi har råd med fler flyktingar” förvandlats till “jag är rasist, nazist, fascist och alla andra hemska ord som slutar på -ist”. Att förmedla sin sanning är en av de fina rättigheter vi har i ett land som Sverige, vi har yttrandefrihet och åsiktsfrihet. För de som lever i åsiktskorridoren eller förtryckarkorridoren ber jag er att notera ordet “frihet” som är inkluderat i både yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Med frihet kommer både rättigheter och skyldigheter och rättesnöret många har glömt är kopplat till rättvisa. Rättvisan är att vi alla får dela med oss av vår egen sanning utan att bli slagen tillbaka i ledet med en röd-grön pekpinnen. 

Kommer det stå i historieböckerna att “Svenska folket öppnade sina hjärtan och allt gick åt skogen” eller “under 2010-talet blev Sverige odemokratisk och människor vågade inte säga sanningen på facebook pga skräcken för att bli censurerade”? Troligen inte men det återstår att se.

 

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063
PayPal : [email protected]
Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Sara Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *