Prins Andrew anklagas för att haft sex med 9 underåriga flickor i Channel 4s granskande program Dispatches

Prins Andrew anklagas för att haft sex med 9 underåriga flickor i Channel 4s granskande program Dispatches

Prins Andrews kontroversiella vänskap med den dömda pedofilen Jeffrey Epstein utreds i kvällens avsnitt (https://www.channel4.com/news/prince-andrew-denies-womans-claim-he-had-sex-with-her-when-she-was-17) på Channel 4. Dokumentärserien kommer att undersöka deras 12-åriga vänskap, samt avslöja hur ofta de möttes och hur nära deras vänskap var innan prins Andrew, hertig av York, distanserade sig från Epstein efter anklagelserna mot honom för pedofili.

Avsnittet med titeln The Prince and The Pedophile sänds ikväll på Channel 4 klockan 22.00 engelsk tid. Programmet kommer att gräva djupt i de anklagelser som gjorts mot prinsen, som kungahuset har starkt förnekat ha inträffat.

De grävande journalisterna har även talat med nära vänner till av Andrew och de kommer att försöka att lyfta locket på den kontroversiella vänskapen tiden innan Epstein arresterades och slutligen dog genom att hänga sig i fängelset i augusti i år.

Mike Firsten, en före detta polis i Florida som undersökte Epsteins förehavande, hävdar att Epstein hade hela 13 telefonnummer för att kunna kontakta Andrew. Det har uppkommit påståenden från Virginia Roberts-Giuffre som i domstolshandlingar har anklagat Andrew för att ha haft sex med henne som en del av en stor orgie med Epstein och nio andra kvinnor. Hon hävdar att hon blev utsatt av Epstein för att ha sex med han mäktiga vänner, inklusive prins Andrew, tre gånger. FBI har utvidgat sin utredning av Jeffrey Epstein-skandalen i ett försök att avslöja Prins Andrews inblandning i ärendet. FBI hoppas kunna gräva djupare i miljardärens påstådda människohande med unga flickorl för att kunna ta reda på mer om prinsens inblandning enligt The Sunday Times.

Enligt tidningen rapporterar en källa från det amerikanska justitieministeriets att : “Den amerikanska utredningen fokuserar på flera potentiella offer i hopp om att de kan ge mer information om prins Andrew och hans koppling till Epstein-fallet”. Trots att Andrew är kunglig så kommer myndigheterna inte att avvisa de påståenden som florerar kring honom och pedofili. Förhör kommer att äga rum under de kommande två månaderna och Scotland Yard står redo att bistå utredningen, rapporterar tidningen.

Giuffre anklagar Prins Andrew för att ha tvingats ha sex när hon var bara 17 år med honom. Hertigen av York, 59 år, har på förnekat någon som helst sexuell kontakt med henne eller för att ha genomfört sex med minderåriga flickor

 

 

 

 

 

Virginia Roberts Giuffre, som gjorde sexanklagelser mot prins Andrew för flera år sedan, talar utanför en domstol i Manhattan

Giuffres påståenden är inte de enda anklagelserna mot prinsen som nu granskas av FBI enligt The Sunday Times. Uppskattningsvis finns det runt 100 offer för sexhandel som är en del av FBI: s utredning av Epsteins förehavande. Flickorna som identifierats ska ha varit mellan 14 och 15 år när de ska ha utsatts för sexbrotten som påstås ha ägt rum. Epstein tog sitt liv förra månaden i sin fängelsecell i New York där han stod anklagad för att ha köpt ett stort antal tonårsflickor för sex.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Jonas Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *