Regeringen tillsätter ytterligare 10 miljoner kronor per år mot rasism och hatbrott på nätet

Regeringen tillsätter ytterligare 10 miljoner kronor per år mot rasism och hatbrott på nätet
 • Regeringen gick idag ut i ett pressmeddelande där de informerar att de kommer från 2020 att förstärka satsningen mot hatbrott som sker på nätet med 10 miljoner per år. Tanken är att den nya satsningen ska gå till förebyggande arbete. Det framgår inte av pressmeddelandet om föreningar som t ex Juridikfronten och Näthatsgranskaren kommer att vara berättigade till pengar från satsningen men sett till tidigare bidrag som MUCF gett ut så är det inte omöjligt att de och liknande organisationer inte kommer att gå lottlösa.
 • Utöver satsningen mot rasism och hat på nätet så kommer regeringen även att stärka hbtq-personers rättigheter genom en handlingsplan som ska titta på utmaningar och åtgärder och metoder för att stävja hot och hat. Från och med 2020 tillförs 14 miljoner kronor extra samt ytterligare 10 miljoner kronor per år mellan 2021 och 2022 som en tidsbegränsad förstärkning.

  ”När det blåser kalla vindar i samhället som utmanar alla människors lika värde måste vi både slå vakt om de framsteg som gjorts men ännu viktigare, ta nya steg framåt”, skriver jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) i dagens pressmeddelande.

  Stötta fri och oberoende media!

  Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
  Swish : 0767-165063

  Bank : Handelsbanken
  ClearingNr : 6750
  Kontonr : 484365738

  Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

  Profilbild

  Jonas Persson

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *