Hur är det egentligen i Stockholms förorter för en ung svensk tjej i dagens mångkulturella Sverige?

Hur är det egentligen i Stockholms förorter för en ung svensk tjej i dagens mångkulturella Sverige?

När jag var liten och synen på världen var god kunde jag inte tänka mig att jag senare under tonåren skulle uppleva allt från hot om våld till att bli spottad på och knuffad helt oprovocerat när jag går på gatan. Hur har det kunnat bli så tokigt i samhället att jag som ung svensk tjej inte ska kunna gå och vistas ute mitt på ljusa dagen i s.k. no-go-zoner och känna mig trygg. Hur ska jag kunna känna mig trygg om inte ens polisen kan vara trygg och göra sitt jobb utan att attackeras bara ett stenkast ifrån där jag vistas dagligen.

Efter att ha varit bosatt i några av Stockholms värsta förorter i tio år känns det som att jag har haft tur som personligen inte råkat ut för grövre brott som våldtäkter eller misshandel. Att ständigt höra i media om våldtäkter och misshandel har på något underligt vis blivit normalt i vårt samhället, tanken på att det kan hända mig är otänkbar. Det varit så många gånger jag tänkt “Nu händer det snart något, något otäckt”. Den dagen har inte kommit, än. Men vad gör man om den dagen kommer? Den där dagen då allt går så fel. Den dagen då någon eller några inte respekterar ett nej. Den tanken slog mig för en tid sedan. Efter det började jag tänka på om polisen och rättsväsendet verkligen har något att sätta emot.

Att bo i Stockholms förorter som svensk tjej har lärt mig en hel del. Hur jag ska bete mig, akta mig och tänka på när jag rör mig ute i centrum eller friluftsområden. Man är inte säker någonstans. Otryggheten förföljer en vart man än går och det har blivit till en vana att alltid titta över axeln, alltid hålla avstånd och akta sig. Ska det verkligen behöva vara på detta viset?

Jag tycker inte att det är naivt att tro att människor ska kunna vara trygga i sina hem, på vägen hem från jobb eller skola och allt därtill som är vårt välutvecklade samhälle. Däremot är det naivt i min mening att tro att massinvandring och vår nu havererade samhällsstruktur ska kunna samexistera. Våra framröstade politiker måste börja jobba för folket, vilket de är till för, annars kommer folket förr eller senare börja ta saker i egna händer.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Sara Andersson

En reaktion på “Hur är det egentligen i Stockholms förorter för en ung svensk tjej i dagens mångkulturella Sverige?

  1. Det är så sorgligt att veta att 50% (minst) av befolkningen känner en konstant otrygghet. Kvinnorna alltså, och många män oxa.. Tyvärr tror jag inte folket tar saken i egna händer utan det hela bara skruvas upp mer och mer. Det blir gated communities och beväpnade vakter för dom som har råd. Övriga får överleva bäst dom kan. Djungelns lag får råda. Folket är för fega och lata helt enkelt. Och för korkade. Sitter bara och dumglor på melodifestivalen och lallar med på allt. Nej Sverige har en mörk framtid att vänta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *