Trump fryser all annonsering – twitter stängt av senators kampanjkonto

Trump fryser all annonsering – twitter stängt av senators kampanjkonto

Republikanerna kommer att kriga med Twitter efter att plattformen frös Mitch McConnell omvalskonto i veckan. Kampanjkontot publicerade en video med hot riktade mot senatorn.

President Donald Trump planerar en motaktion mot sociala mediers partiskhet mot konservativa.

Den nationella republikanska senatorns kampanjkommitté sa på torsdagen att de inte kommer att spendera pengar på Twitter förrän situationen är löst på ett tillfredsställande sätt.

 

 

 

 

 

 

 

En av de högsta tjänstemännen i den republikanska nationella kommittén sade också att RNC och Trump-kampanjen inte kommer att spendera pengar på Twitter förrän de hanterar denna motbjudande partiskhet.

Samtidigt meddelade Vita huset i veckan att de undersöker möjliga åtgärder för att komma tillrätta med hur sociala medier behandlar konservativa. En tjänsteman i Vita huset har meddelat att administrationen utforskar alla politiska lösningar. Administrationen har tagit fram ett utkast till en möjlig verkställande order från Trump. Utkastet har arbetats fram efter toppmötet förra månaden där presidenten träffade konservativa opinionsbildare på sociala medier.

Om internet fungerar som en aktivistisk plattform och de flesta på Twitter är sumpliberala så vill åtminstone presidenten ha en viss rättvisa i systemet, sa en tjänsteman i Vita huset till medieuppbådet. Det är oklart vad ordern kommer att innehålla och hur den ska bromsa partiskhet i sociala medier men enligt uppgift handlar det också om andra frågor.

Händelsen fick McConnell-kampanjen att anklaga Twitter för politisk partiskhet och sade att den sociala medieplattformen effektivt hade lagt skulden på offret. Samtidigt konstaterade republikaner att demokratiska rep. Joaquin Castro förblir aktiv på Twitter även efter att han publicerade namnen på San Antonio-invånare som donerat till Trump.

“Twitter låste vårt konto för att vi publicera en video om verkliga våldsamma hot mot Mitch McConnell,” sa McConnell kampanjchef Kevin Golden i ett uttalande på onsdagen. “Detta är problemet med åsiktspolisen i Amerika idag.”

Golden sade att kampanjteamet överklagat avstängningen och Twitter gett dem beskedet att kontot Team Mitch kommer att förbli avstängt tills videoklippet tas ner.

Användarna har tillfälligt stängts av från sitt konto för en tweet som bröt mot vår användarpolicy gällande hot som rör fysisk säkerhet. Denna policy gäller hot om våld riktad mot människor, oavsett sammanhang.

Förutom en potentiell verkställande order planerar Vita huset ett toppmöte med tech-företagen på fredagen angående extremism online. Mötet planerades efter att president Trump diskuterat farorna på internet som aktualiserades efter förra helgens skjutningar i El Paso och Dayton.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063
PayPal : [email protected]
Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Maya Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *