UD tipsar om hur man förvärvar UT-/PUT-kort för att komma in i landet

UD tipsar om hur man förvärvar UT-/PUT-kort för att komma in i landet

Jonasmagasin har blivit uppmärksammade på att UD Resklar på sin Facebook sida gått ut med information om tappade UT/PUT-kort på utlandsresan.

Där framgår att den som tappat sitt UT/PUT-kort ska vända sig till närmaste svenska ambassad och beställa ett nytt kort och visa upp en polisanmälan från den lokala polismyndigheten. För att kunna ansöka om nytt UT/PUT-kort måste man kunna styrka sin identitet med giltig identitetshandling. Det framgår av Migrationsverkets webbplats att ett UT/PUT-kort bara är giltigt tillsammans med giltig ID-handling. Det finns dock sätt att få ett UT/PUT-kort utfärdat med ens eget foto och namn utan ID-handlingar. Enligt polisens webbplats räcker det med att man har med sig en anhörig med giltig identitetshandling som intygar identiteten.

Eftersom det förekommer ett utbrett fusk med tappade pass och falska identiteter finns det anledning att misstänka att reglerna för tappade UT/PUT-kort kan vara föremål för liknande fusk. Enligt skatteverket är identitetsfusk ett av deras särskilt utvalda fokusområden, och antalet ärenden fördubblades förra året. I år väntas de öka ytterligare.

 

 

 

 

 

 

 

 

I takt med att Sveriges slappa regler tillåter personer med UT-/PUT-kort att åka på semester till sina forna hemländer som de flytt ifrån pga diverse skäl så kommer fusket att resultera i att ännu fler personer utan korrekt identitet kommer in i landet. De påstår att deras kort är försvunna eller stulna, gör en enkel polisanmälan till korrupta tjänstemän i hemländerna och får ett nytt kort utan bekymmer samtidigt som de sålt sitt ursprungliga kort dyrt till den som betalar bäst på plats eller vid ankomst till Sverige och paradiset för bidrag till de sk utsatta som ej kan bo kvar i sitt hemland.
Tyvärr har rättsväsendet och skatteverket ingen aning om den egentliga innebörden av dessa människor syfte med att befinna sig i landet. Hur kommer det sig undrar ni?  MEN är de en del av ett terrornätverk eller ”bara” brottslingar från öst som vill åt det materiella och som samtidigt inte har några som helst skrupler för att använda våld för att få det de vill ha på väg mot deras bild av rikedom?

Svenskarna har varit ett tyst och vänligt folkslag men när får vi nog?

Nog av att våra barn, sjuka och äldre skadas både i som utanför sitt hem, tom inom vården så får de mindre resurser då våra skattepengar sprutar ut till de stackars människor som har råd att åka på semester till sina forna hemländer medan vi arbetare i Sverige får mindre och mindre i plånboken pga alla skattehöjningar m.m. Det borde vara förbjudet att resa tillbaka om man inte har en annan avsikt än att flytta hem igen för sitt hemlands bästa, pengarna som vi beskattas för ska inte användas till hemresor av detta slag. De behöver inte ha ett tillstånd för uppehåll i vårt land om de föredrar sitt egna land.

Redan 2009 skrevs en artikel om hur enkelt det är att skaffa sig en ny identitet i öst av Adrian Mogos i BalkanInsight och även skatteverket skriver på sin sida om identitetsfusk och det är nog bara toppen av isberget! Isberget som vår valda regering byggt och de vill bara att vi ser toppen på den men den största och viktigaste delen göms under ytan.
Vi låter klimatet i vårt land öka av ilskan så smälter toppen och sanningen kommer fram.

Stötta fri och oberoende media!

Den fria journalistiken är hotad på internet. Mörka krafter gör sitt yttersta för att tysta oss kritiska röster mot etablissemanget och makten. Om du tycker om vad du läser här på Jonasmagasin så stöd oss gärna med ett bidrag. Utan er fantastiska hjälp så går det inte att överleva som frilansjournalist. Stort tack för ditt bidrag!
Swish : 0767-165063

Bank : Handelsbanken
ClearingNr : 6750
Kontonr : 484365738

Bli månadsgivare och stöd JonasMagasin

Profilbild

Anders Nilsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *